Brec's Kennel

start 1982

Jag heter Eva-Carin Hellgren och är innehavare av Brec's kennel Start 1982 med hovawart. 

(Nästa ras blir den underbara Bichon havanaisen. Har en vacker tikvalp från kennel Nasherhaus.  "Natta" Som förhoppningsvis kommer ge härliga valpar i framtiden. Tyvärr var min ljuvliga havanaise fröken inte sund. 

Avslutar planen på bichon havanais då rasen ej är sund.)

Min underbara lilla Löwchen tik från kennel Jasmines Nivole " Nikkie" lilltjejen är en härlig liten tjej som är sund och klarat sina hälsotester med bravur. Även visat ett härligt temperament på BPH med skott.

(Jag  nystartar med 2 nya raser 2021.)

Golden retriever sedan  2009, och har många drömmar och planer för framtiden.
Min bakgrund ligger i bruksvärlden med Hovawart där jag tävlade aktivt och bedrev uppfödning under 80-talet. Mitt aktiva hundägarliv började på 70-talet med schäfer och sen 1976 kom första hovawarten Bijou. Hon blev vår stamtik i kenneln och henne tävlade vi i spår och rapport. I familjen fanns även norrfolkterrier och hästar. På senare år har raserna bytts ut och vi har även haft rottweiler, där vi var fodervärdar till en tik som fick 2 kullar i kennel Bogalice ägor.  
Under 2009 införskaffades 2 golden retriever tikar som ska bli min nystart inom uppföderiet och tävlandet. Med dessa tjejjer öppnades en ny inriktning med jakt träning och viltspår. 
Jag har utbildat mig till valpinstruktör för Sven Järverud på 80-talet.
Utbildad uppfödare av golden retriever genom Golden retrieverklubben 2011

Utbildad till MH figurant B under hösten 2010.

Utbildad till MH  figurant A våren 2011.

Räknar med att fortsätta utbildningen mot testledare. 

2012, 2013 Styrelseledamot i Goldenretrieverföreningens Stockholms avdelning.

med ansvarsområde för mentalitet och funktion

2012 Ingick i arbetsgruppen innom ssrk för den nya funktionstesten för retrievers. Där jag utbildar mig till kastare.

Jag har gått apporteringskurser med Flisan. Fortsätter med apporteringsträningen. Viltspårat med  alla tikarna till viltspårchampionat. Ställer även ut tikarna, siktar högt. Tränar och tävlar lydnad. Gick  kursen Jaktvalpen med Vilda hösten 2012. En retrievervalpkurs för Marie Sallander hösten 2012. Under  2014 fortsätter Vilda att träna apportering för Kicki Liljehöök. Fortsättning följer. Vilda har nu debuterat på Wt. Hösten-14 tävlingslydnadskurs.

2016 Extriör 1:an. 

Min målsättning med aveln är att föda upp friska, sunda och sportiga golden med bra mentalitet som fungerar lika bra i familj som tävlingssammanhang.

Utökats med uppfödning av Löwchen  en härlig sällskapshund som hänger med på allt jag gör.

En god extriör ser jag dessutom som viktigt. Vi skall behålla den vackra rörliga golden retrievern. Även viktigt för mina Löwchen  här även en vacker päls som jag håller klippt enligt rasstandard.

Jag vill att mina valpköpare;

  • Går valpkurs med sin hund
  • Röntgar hunden vid 1- 1.5 års ålder. Man röntgar höftleder och armbågsleder hos den unga hunden. För att påverka aveln för friska hundar, samt att veta hur den egna hundens status ser ut. Man kan härmed ge hunden ett gott liv.
  • Löwchen  patella undersöks vid 1 års ålde.
  • Ögonlyser vid 1 år och vid 6 års ålder. Det pågår ett aktivt arbete att undvika en del ganska ovanliga ärftliga ögonsjukdommar hos hund.
  • Löwchen  ögonlyses vid vuxen ålder.
  • Funktionsbeskriver unghunden vid 1 års ålder. ( Här ser vi hur den unga retrievern använder sina nedärvda egenskaper med apportering m.m. roligt och viktigt i avelsutvärdering samt att det ger en liten inblick i hur din retriever jobbar)
  • Gör ett BPH på unghunden mellan 12-24 mån ( detta är en mentalbeskrivning av den unga hunden, viktig i avelsarbetet samt för hundägaren både hemma och då du vill träna och tävla med din hund) 
  • Ett BPH bör även våra Löwchen  göra så att ägaren förstår sin hund.
  • Gärna ställer ut på en officiell utställning, efter lite hjälp med pälstrimning och handlerträning..
  • Självklart vill även våra Löwchen  visa upp sig i utställningsringen. 

Ge sin hund ett aktivt och innehållsrikt liv då en golden är en aktiv arbetshund avlad för apportering och samarbete med ägaren

Väl mött/ Eva-Carin, Vilda, Oona och Nikkie samt fodertiken Noora.

Ring gärna om du undrar om något

0733666468

mail eva-carin@brecs.se 

 

 

 

 

Brec's Unika Vilda

Nasherhaus Neon Night

Livsglädjens Frejdiga Fresia

Med Nellie ute i Stockholms vackra skärgård.

Sommaren-21