Brec's Blogg

Funktionsbeskrivningen hos Ulla och Tage i Tösse, Åmål

2010-10-23

På lördagsmorgonen tidigt for vi iväg till Livsglädjens kennel för att träffa Flisans syskon och uppfödare. Lång resa på hala vägar, vintern har kommit tidigt i år.

Väl framme började jag med att följa med ner till vattnet för att se några syskon göra sina vattenprov. Två av systrarna till Flisan var ej vana badare, de ville så gärna hämta apporten men vågade inte släppa bottenkontakten. Annars så är dom så lika Flisan i både utseende och sätt att försöka lösa problem.

Sedan fick vi varm god soppa m.m. hemma hos Ulla och Tage. Där hade dom 2 kullar Piff och Puff 3 veckor gamla och en kull som var 5 veckor. Trinda o goa valpar.

Efter detta gick Flisan ut på test med markering, lätt som en plätt full fart ut och tillbaks detsamma gällde vid söket. Kråkan tog hon men släppte efter en bit  tog den igen efter lite hjälp.

Sedan gick jag med och tittade på syskonen, många hade aldrig apporterat men var så duktiga och såg väldigt malliga ut.

Sist ut var Annie som ej är släkt med de övriga men fick vara med ändå. Hon gjorde fina apporteringar och alla blev mycket imponerade, tror jag. Hon är inte bara vacker utan kan dessutom jobba.

Sedan bar det av ner till vattnet och Flisan var 1:a ut, smart som hon är så sprang hon ut längs kanten och sedan fint sim ut o hämta, hon är så duktig. När nästa hund testades fick hon sitta på bryggan och titta på med något litet pip för hon tyckte nog syrran var för långsam. Kan bäst själv som alltid. Hon fick sedan hjälpa till och hämta det som syskonen lämnade efter sig där ute.

Annie hon ville så gärna men vågade inte släppa botten och simma i det kalla vattnet.

Efter detta så var det bara hej då och en lång resa hem efter en rolig dag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)